Sådan fungerer en app til fjernstyring af varme i sommerhuset

Med en app til varmestyring på smarttelefonen kan du være sikker på, at sommerhuset har en komfortabel temperatur til weekendbesøget. Og du har kontrol med, at ingen varmegivere bruger unødvendig strøm.

Varmestyring betyder, at du kan indstille den ønskede temperatur i forskellige rum på forskellige tidspunkter. Teknisk fungerer det således, at en central snakker sammen med termostaterne i el-radiatorer og gulvvarme.

Denne central kaldes en «hub» og kan styres fra en smarttelefon eller en tablet.

noboe-energy-control-varmestyring

Lær mere om elektrisk opvarmning i vores guide.

Øge og reducere

Forestil dig, at familien normalt tager en tur i sommerhus to gange om måneden. Med appen på smarttelefonen kan du indstille stuen og badeværelset til komforttemperatur til det tidspunkt, I regner med at ankomme – begge de pågældende fredage.

Omvendt kan varmen i alle rum indstilles til at blive reduceret til lavt niveau, når I forlader sommerhuset igen.

Læs om varmestyring på vores temaside. 

Dit eget program

Her kan du opstille det, vi kalder et ugeprogram, så det ikke er nødvendigt at huske at indstille varmen for hver tur.

Ukeprogram 

Brugervenlig

Hvis en weekendtur må aflyses eller udsættes, giver appen vejledning i, hvordan du ændrer indstillingerne.

I det hele taget er sådan en app intuitiv at anvende. Når du starter den op, ser du et grafisk hjul med de vigtigste valgmuligheder:

  • Komfort
  • Økonomi
  • Borte

Her kan du ganske enkelt styre hele sommerhuset.

Komfort betyder trivselstemperatur, når I er i sommerhuset.

Økonomi indebærer en nattesænkning eller anden sænkning af temperaturen over nogle timer.

Borte indstiller zonerne til en lav temperatur, så du ikke bruger unødvendig strøm, og samtidigt er der ikke risiko for frostskader i de kolde perioder.

Træk til siden, og der vil fremkomme en mere detaljeret menu til regulering af hver zone, som køkken, stue og soveværelse.

Nobø meny dansk

Manuelt

Hvis du ikke er god til at forholde dig til tid og kalender i fritiden, kan du i stedet vælge at sætte en timer på opvarmningen. Så skruer du op for varmen i de ønskede rum nogle timer eller dage frem i tiden.

Når tiden er gået, går radiatorerne tilbage til et angivet udgangspunkt. Eller du kan starte på appens forside og slå varmen manuelt fra og til.

Det er ganske let at opsætte sådan en varmestyring. En brugsanvisning angiver, hvordan de forskellige dele fungerer sammen, og hvordan de skal monteres.

Detaljerne finder du i denne vejledning.

Soner

Internet

Som allerede antydet, skal sommerhuset have internetforbindelse for at kunne blive betjent via smarttelefon eller tablet. Her er der ikke tale om, at der skal graves fibernet frem til feriehuset – et mobilt bredbåndsabonnement er nok.

Du skal blot sørge for, at det er muligt at tilkoble et netværkskabel mellem denne forbindelse og varmestyringens hub.

 

Med tilgang via internettet, vil nogen stille spørgsmålstegn ved sikkerheden. En god fjernbetjening, som Nobø Energy Control, løser dette, hovedsageligt ved at kryptere al trafik, som går via internet. Derudover udveksles krypteringsnøgler mellem app og enheder kun, når de begge befinder sig på samme lokalnet. Dette giver en sikker og brugervenlig løsning for brugerne.

Enklere fritid

Med en app til varmestyring kan familien få en mere komfortabel weekend i sommerhuset, med visheden om, at det er lunt og godt ved ankomst. På vejen hjem er det ikke unormalt at være usikker på, om I har husket at skrue ned for varmen. Bare fisk mobilen frem og kig efter!

15 misforståelser om varme som koster dig tusindvis af kroner