Bedste leverandør av varmeDen bedste leverandør af varmeløsninger til bolig eller fritidsbolig kan være svær at finde. Her er de kriterier, du bør gå efter.

Udvalget er stort inden for el-radiatorer og elektrisk gulvvarme. Både forhandlere og el-installatører har meget at tilbyde, og det er som udgangspunkt ikke let at vide, hvad der faktisk vil indfri dine forventninger.

Moderne, elektrisk og balanceret

Tag et skridt tilbage, se på hvem som står bag produkterne og find en leverandør, som kan levere alt, du har behov for. Med andre ord: Find én leverandør til hele pakken.

Det er risikabelt at lægge alle æggene i samme kurv, tænker du? Ikke i dette tilfælde. Her er der tale om, at varmeløsningerne skal fungere sammen for at give den bedst mulige komfort og energieffektivitet.

Leverandøren skal kunne tilbyde:

  • moderne el-radiatorer med elektroniske termostater af god kvalitet
  • elektrisk gulvvarme, som kan interagere med el-radiatorerne
  • en enkel måde at kontrollere og fjernstyre varmen på

Gratis købsguide til anskaffelse af samlede varmeløsninger for sommerhus og bolig

Smart varmestyring

El-radiatorer og gulvvarme skal kunne kommunikere med en central for smart varmestyring. Så kan du programmere opvarmningen med komforttemperatur på de tider af døgnet, familien anvender boligen, mens varmen reduceres i dag- og nattetimerne. Eller hvis huset står tomt en weekend.

Og varmestyringen skal du kunne betjene fra smartphonen.

Tilføj balanceret ventilation med varmegenvinding. Det reducerer opvarmningsbehovet og hæver niveauet for indeklimaet med flere hak. Her findes der løsninger for enkeltrum, som kræver minimale indgreb i væg ved montering.

Læs mer på vores temaside.

Erfaring, kvalitet og garanti

På dette grundlag kan du forhøre dig hos forskellige el-installatører. De har både ekspertise inden for varmeløsninger samt viden om leverandørerne – og vil have forståelse for, at du er bevidst om dine præferencer med hensyn til komplette varmeløsninger.

Hvis el-virksomheden har en foretrukken leverandør, vil jeg anbefale, at man tjekker et par ting: Er det en etableret leverandør med lang erfaring samt kvalitetsløsninger og som er god til teknisk support og garantiordninger? Det har meget at sige for funktion, brugervenlighed samt for at levetidsomkostningerne til varmeløsningen bliver acceptable.

Den anden yderlighed er at købe billige radiatorer fra en udenlandsk netbutik, hvor du ofte er overladt til dig selv med hensyn til at vurdere kvalitet, sørge for montering og eventuel adgang til reservedele.

Sikkerhed og ekspertise

Med en etableret aktør har du gennem el-installatøren sikkerhed for support efter anskaffelse. Skulle der opstå et problem, findes der ekspertise, som kan give vejledning og sørge for, at varmeløsning og ventilation fungerer optimalt.

Vi har lavet denne guide som en hjælp på vejen til god anskaffelse:

Gratis købsguide til anskaffelse af samlede varmeløsninger for sommerhus og bolig